Landelijke aspecten

Een landelijke keuken hoeft niet direct een variant te zijn van een keuken uit grootmoeders tijd. In sommige woningen is het juist mooier om de landelijke aspecten in een strakker ontwerp te gebruiken.

In deze keuken is bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van hout. Een leuk element zijn de hand gemaakte tegels die tegen de achterwand zijn bevestigd.

Deze keuken heeft een glazen achterwand. Dit glas is aan de achterkant op kleur gespoten. Dit alles is wit gevoegd en wit afgekit.

Dat de kookplaat lekker veel ruimte inneemt en grote pitten heeft, voor grote pannen voor de hele familie doet ook enigszins daaraan denken.

Pitt Cooking

In het ontwerp is rekening gehouden met een grote ‘ hart op hart afstand’  van de kook pitten. Gemiddeld is de ‘ hart op hart afstand’  220 mm. Bij deze pitten is het 320 mm. Daardoor kunnen er grotere pannen gebruikt worden. Deze pitten zijn geplaatst in een 3 mm massief RVS blad. Meer weten over Pitt Cooking kijk op de site.

Design keuken

De vaatwasmachine is achter een front geplaatst zonder handgreep. Het is tevens een greeploze Siemens vaatwasmachine. De deur opent zich door er tegenaan te duwen.

Door het weglaten van handgrepen wordt het lijnenspel van de keuken niet onderbroken. Waardoor het ontwerp van de Design keuken wordt versterkt.