Keuken op maat met schiereiland

Design

In tegenstelling tot een kookeiland waar je helemaal omheen kunt lopen is een schiereiland aan één kant verbonden met de muur. Dit kan een prachtige tussenoplossing zijn als de ruimte niet ál te groot is, maar wel ruim genoeg om nog een extra element te kunnen plaatsen.
De indeling wordt op deze manier efficiënt, maar ook optisch ruimer. Het eiland zorgt er eigenlijk voor dat de keuken een meer 3D ervaring wordt. Dit in tegenstelling tot een keuken waarbij alleen kasten en werkbladen tegen de wanden zijn geplaatst.
Daarbij zorgt dit eiland voor een verbinding met de aangrenzende ruimte, omdat er bij het werken aan het eiland contact gemaakt kan worden met de aanliggende ruimte.

Ontwerptrucjes

Bij deze keuken in Arnhem hebben we een grote kastenwand ontworpen met een valse deur.

Dat wil zeggen dat het lijkt alsof het alleen een kastenwand betreft, maar stiekem is de grote deur rechts de toegang tot de achterliggende ruimte.
Verder is een leuk praktisch element dat er een lade onder de oven is gemaakt.

Het voordeel hiervan is, dat alle benodigde bakspullen hier in opgeborgen kunnen worden, waardoor alles binnen handbereik is. Zowel de oven als de la zijn op prettige werkhoogte waardoor niet gebukt hoeft te worden.