open keuken design dievorm

Open keuken design

Keuken op niveau

Deze keuken ligt in het hart van deze woning op het hoger gelegen gedeelte.

Eigenlijk deelt de keuken de ruimte ook op in meerdere gedeelten. Het was belangrijk dat dit niet de ruimtelijke ervaring nadelig beïnvloedde.
Het was belangrijk dat de keuken niet het licht in de woning ontnam

Landelijke keuken design hout

Landelijke aspecten

Een landelijke keuken hoeft niet direct een variant te zijn van een keuken uit grootmoeders tijd. In sommige woningen is het juist mooier om de landelijke aspecten in een strakker ontwerp te gebruiken.

In deze keuken is bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van hout. Een leuk element zijn de hand gemaakte tegels die tegen de achterwand zijn bevestigd.

Deze keuken heeft een glazen achterwand. Dit glas is aan de achterkant op kleur gespoten. Dit alles is wit gevoegd en wit afgekit.

Dat de kookplaat lekker veel ruimte inneemt en grote pitten heeft, voor grote pannen voor de hele familie doet ook enigszins daaraan denken.

Pitt Cooking

In het ontwerp is rekening gehouden met een grote ‘ hart op hart afstand’  van de kook pitten. Gemiddeld is de ‘ hart op hart afstand’  220 mm. Bij deze pitten is het 320 mm. Daardoor kunnen er grotere pannen gebruikt worden. Deze pitten zijn geplaatst in een 3 mm massief RVS blad. Meer weten over Pitt Cooking kijk op de site.

Design keuken

De vaatwasmachine is achter een front geplaatst zonder handgreep. Het is tevens een greeploze Siemens vaatwasmachine. De deur opent zich door er tegenaan te duwen.

Door het weglaten van handgrepen wordt het lijnenspel van de keuken niet onderbroken. Waardoor het ontwerp van de Design keuken wordt versterkt.

moderne keuken op kleur

Moderne keuken op kleur

Kleurcontrast

Deze moderne keuken is geplaatst in een jaren 30 woning. Daardoor is gekozen voor de groene kleur die in deze periode veel werd toegepast.

Daarentegen heeft de keuken een wit open vak, dat qua kleur contrasteert met de lichtgroene kleur van de kasten. Dit zorgt voor een mooie diepte die nog eens wordt versterkt door de LED spots. We hebben de verlichting op een zodanige manier aangebracht, dat de spots op afstand niet te zien zijn. Dit geeft een mooi rustig beeld.

Greeploos

Wat het geheel verder een rustig beeld geeft is dat alle deuren en laden greeploos zijn. Zelfs de deuren van de koelkast en de vaatwasmachine; deze zijn te openen door op het front te kloppen, waarna deze mechanisch naar voren komt.

Bij deze keuken hebben wij zeer smalle naden, van slechts 3 mm breed, tussen de fronten toegepast. ook dit element zorgt voor een strak resultaat.

Spelen met fronten

De keuze van de afmeting van het front voor de koelkast is bijzonder. Aan de linkerkant van de keuken is een grote deur gemaakt, waarachter de koelkast ziet. De deur van de koelkast is echter veel kleiner dan die van het front. Door deze grote deur toe te passen valt deze mooi binnen het gekozen lijnenspel van deze moderne keuken.

Quooker

In deze keuken is de nieuwste Quooker geplaatst. Voorheen waren de kraan en de Quooker losse elementen, nu is het één geheel. Door een ingenieus draaisysteem komt er ook water van 100 graden uit de kraan.

keuken verlicht LED kasten

Keuken met glas

Middelpunt

Het belangrijkste uitgangspunt voor dit ontwerp was dat het koken centraal in de ruimte moest gaan plaatsvinden. Waardoor je meer contact hebt met de mensen in de woning.

Verlichting als statement

Het belangrijkste kenmerk van deze keuken is de toepassing van glazen deuren aan de achterkant van het schiereiland van de keuken.Het glas dat door de LED verlichting tot leven komt. Daardoor is het keukenblok toch ruimtelijk gebleven en oogt deze niet zwaar. De verlichting is dimbaar om de juiste hoeveelheid licht bij de gewenste sfeer te kunnen toepassen.

De koof boven het hele aanrecht is ook voorzien van LED verlichting. Deze verlichting is op afstand te bedienen en te dimmen. De koof geeft daardoor goed licht op het werkgedeelte. Hierdoor sta je nooit in je eigen werklicht.

De deuren zijn overigens voorzien van het tip on systeem van Blum. Door te duwen opent de deur zich. Handgrepen die het beeld vaak onrustig maken zijn daardoor niet nodig.

Afzuigkap?

Bij dit ontwerp hebben we gekozen om wel een afzuig kap te plaatsen, maar deze in de koof te verwerken. Daardoor is er niet een obstakel in het lijnenspel en is de keuken hierdoor veel rustiger en ruimtelijker geworden. Daarnaast is het niet mogelijk je hoofd te stoten aan de afzuigkap. Dit is een veelvoorkomend probleem 😉

woonkeuken dievorm

Woonkeuken

Woon keukens, Koken en gezelligheid

Bij woon keukens komen koken en gezelligheid samen. In het ontwerp van deze keuken is dit letterlijk het geval, omdat de eettafel en het kookeiland aan elkaar verbonden zijn.

Opvallend aan dit ontwerp is dat het massieve eiken hout van de eettafel doorloopt in het kookeiland. Leuk detail is dat kops hout is gebruikt, ofwel dat de mooie lijnen in het hout ook volledig doorlopen en duidelijk zichtbaar zijn in het kookeiland.

Kenmerken van deze keuken;

 • Er is een koffiebar geplaatst met een klein wasbakje.
 • Er is een grote koof geplaatst met LED verlichting die met een afstandsbediening te regelen is
 • Alle deuren in de keuken zijn greeploos en hebben het Blum Tip-on systeem. Door op de deur te duwen gaat deze open en dicht.
 • De keuken heeft een grote inductiekookplaat van Siemens met aparte zones met verschillende temperaturen die automatisch activeren.
Moderne keuken

Moderne keuken

Vlakverdeling

In plaats van dat de apparatuur de indeling van de keuken bepaalt, is het ontwerp de leidraad. Vlakken van kastdeuren herbergen soms andere elementen dan je zou verwachten.

 • Aan de linkerkant van de keuken is bijvoorbeeld over de gehele hoogte een grote deur gemaakt, waarachter de koelkast zit.
 • Achter de hoge fronten van de lades hebben we ook blinde lades gemaakt. Blinde lades zijn binnenlades die geen eigen front aan de voorkant hebben. Dit geeft een rustiger beeld aan de buitenkant van het meubel!
 • Deze moderne keuken heeft een wit open vak. Dit witte open vak contrasteert met de lichtgroen gespoten kleur. We hebben de verlichting zodanig aangebracht, dat op afstand geen LED spots te zien zijn.

Greeploos

Naast de hiervoor beschreven elementen die zorgen voor een rustig ogend geheel, geven ook alle greeploze deuren en laden rust.

Zelfs de koelkast en vaatwasmachine zijn greeploos. Ze zijn te openen door op het front te kloppen, waarna deze mechanisch naar voren komt.

Tot slot zijn bij deze keuken zeer smalle naden gebruikt; ze zijn slechts 3 mm breed.

Quooker

We hebben de nieuwste Quooker geplaatst in deze keuken. Vroeger had je een kraan en een losse Quooker. Nu is het zo ontworpen dat deze 2 in 1 kraan zijn verwerkt. Door een ingenieus draai systeem komt er ook water van 100 graden uit de kraan.

Corian blad

Deze keuken heeft een Corian blad ( kleur wit ) met een geïntegreerd witte spoelbak. Onder in de spoelbak is een extra wit plateau gemaakt om de temperatuur van de Quooker op te vangen. Om zo ook hier het rustige beeld te behouden.

Design hoek keukens

Design hoek keukens

Design

Hoewel een keuken vele praktische functies moet dienen die invloed hebben op het ontwerp, hoeft het zeker geen saai blok aan de muur te worden.

Design keukens hebben een prettig lijnenspel om naar te kijken. Het straalt rust en logica uit en vloeit mooi samen met de rest van de ruimte.

L-vorm

Ruimte optimaal benutten willen we bijna allemaal. Zeker als je geen bijzonder grote ruimte tot je beschikking hebt, kan een hoek keuken veel werk- en opbergruimte bieden, omdat je twee wanden volledig kunt benutten.

Kenmerken keuken op de foto

 • Als oplossing voor de opbergruimte in de hoeken is gekozen voor het Le Mans systeem. Deze plank rekjes zijn volledig uittrekbaar, waardoor je gemakkelijk bij al je keukengerei kunt komen en alles kunt overzien.
 • In deze keuken is niet gekozen voor deurbeslag. Hierdoor ogen de kastjes strakker en komt het lijnenspel beter naar voren.
 • Het aanrechtblad is vervaardigd uit composiet in de kleur Arden Blue
 • Naast verlichting boven het werkblad is ook koofverlichting aangebracht voor de bovenkasten. Daardoor valt er ook licht over de kasten valt en komen deze ‘ tot leven’.
 • De kasten zijn gemaakt van melamine.

Keuken op maat met schiereiland

Design

In tegenstelling tot een kookeiland waar je helemaal omheen kunt lopen is een schiereiland aan één kant verbonden met de muur. Dit kan een prachtige tussenoplossing zijn als de ruimte niet ál te groot is, maar wel ruim genoeg om nog een extra element te kunnen plaatsen.
De indeling wordt op deze manier efficiënt, maar ook optisch ruimer. Het eiland zorgt er eigenlijk voor dat de keuken een meer 3D ervaring wordt. Dit in tegenstelling tot een keuken waarbij alleen kasten en werkbladen tegen de wanden zijn geplaatst.
Daarbij zorgt dit eiland voor een verbinding met de aangrenzende ruimte, omdat er bij het werken aan het eiland contact gemaakt kan worden met de aanliggende ruimte.

Ontwerptrucjes

Bij deze keuken in Arnhem hebben we een grote kastenwand ontworpen met een valse deur.

Dat wil zeggen dat het lijkt alsof het alleen een kastenwand betreft, maar stiekem is de grote deur rechts de toegang tot de achterliggende ruimte.
Verder is een leuk praktisch element dat er een lade onder de oven is gemaakt.

Het voordeel hiervan is, dat alle benodigde bakspullen hier in opgeborgen kunnen worden, waardoor alles binnen handbereik is. Zowel de oven als de la zijn op prettige werkhoogte waardoor niet gebukt hoeft te worden.